Alla inlägg under december 2007

Av Tony Johansson - 28 december 2007 07:38

I dag är jag i Stockholm på snabb visit. Men i eftermiddag åker jag hem igen. Att åka upp med tåg på kvällen, och hem under eftermiddagen dagen efter är inte jättekul, men det går. Sen kan man ju undra varför det finns folk som planerar in för möten under mellandagarna, hur upptagen får man vara, egentligen?


Men efter i dag ska jag vara helt ledig från politiken, ända tills den 3 januari, så det så.

ANNONS
Av Tony Johansson - 27 december 2007 15:03

Den pakistanske oppositionsledaren Benazir Bhutto mördades i dag i samband med ett attentat mot ett valmöte i staden Rawalpindi. Illdådet innebär att det instabila läget i Pakistan riskerar fortsätta. Ett kraftigt fördömande mot attentatet har kommit från Rysslands president Vladimir Putin. Den svenske utrikesministern Carl Bildt håller en extra presskonferens strax.

ANNONS
Av Tony Johansson - 26 december 2007 14:24

Miljöpartiets båda språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson åtnjuter allt större förtroende bland befolkningen, enligt en ny undersökning. Det är bara Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson som åtnjuter högre förtroende hos medborgarna. Man blir stolt som Miljöpartist, att vårt partis företrädare åtnjuter såpass stort förtroende hos den svenska befolkningen.

Av Tony Johansson - 25 december 2007 22:24

Under julhelgen framförs många hälsningar och budskap. Här skall uppmärksammas två hälsningar från religiösa företrädare (det är ju ändå jul) som jag tycker förtjänar ett särskilt uppmärksammande:


Först påven Benedictus XVI, som i sin hälsning gav tydlig kritik åt den rika delen av världen, som han menade "tar för stor plats", och det sett både ur klimat- och resurs- synpunkt.


"Ju rikare människor blir, desto mer plats tar de åt sig själva. Och desto mindre plats blir det åt andra", sade Benedictus. Detta, tillsammans med ett under juldagen tydligt avståndstagande från vapenskrammel och krig, är något som säkert kommer reta upp den ultrareligiösa högern i USA, men uppskattas lika säkert av både kristna och andra i övriga delar av världen. Kurage från en påve som nu definitivt bygger vidare på den framgångsrika freds- och försoningspolitik som hans närmsta företrädare bidrog till att inleda. Och bra att ledaren för den största religiösa rörelsen inom kristendomen vågar tala klarspråk, även om det riskerar störa relationen med vissa av världens toppolitiker. 


De dryga 100 muslimska företrädare, som genom en julhälsning till hela kristenheten framförde önskan om att "det mänskliga livets okränkbarhet och värdighet ska respekteras av alla" bådar hopp om en förbättrad dialog mellan världsreligionerna. Det kan i sin tur innebära én ytterligare marginalisering av den amerikanska religiösa högern, som i mångt och mycket byggt sin krigsretorik kring att försvara kristna värderingar och positioner.


I år verkar således de stora religionernas ledare och företrädare verkligen  bjuda till för att försöka lösa säkerhets-, freds- och miljöproblem. Nu står hoppet till att även de olika nationernas ledare delar den ambitionen. Om så sker, finns det hopp om en bra framtid för våra barn och framtida generationer, oavsett nation, hudfärg eller religiös tillhörighet...

Av Tony Johansson - 23 december 2007 11:03

Söndagens opinionsundersökning visar på rekordstor ledning för oppositionspartierna (s), (v), (mp) mot allianspartierna. Som en extra bonus redovisar (mp) en uppgång och är nu tredje största parti med 6,6%. Läs hela undersökningen på TV4- nyheternas hemsida.


Nu tar jag julledigt några dagar. Ha en skön helg, allesammans!!!

Av Tony Johansson - 21 december 2007 23:39

Så är det då klart när den omtalade Pinocchiostatyn invigs i Borås. Det blir den 16 maj. Då skall statyn, som just nu tillverkas i USA av konstnären Jim Dine vara på plats i sin nya hemstad. När man nu väl har vant sig vid tanken, så känns det helt okej att Borås kommer förknippas med världens kanske mest kände träskalle...

Av Tony Johansson - 20 december 2007 22:27

Under devisen "det var bättre förr" rekommenderas följande inslag, vilket garanterat kommer skänka er ett riktigt gott skratt...

Av Tony Johansson - 20 december 2007 17:32

Boråsaren och förre socialdemokratiske riksdagsledamoten Arne Kjörnsberg skriver ett intressant inlägg på sin blogg. Han erkänner sig öppet lurad av Ulf Dinkelspiel (m), vars retorik Kjörnsberg gick på under "ja"- kampanjen inför folkomröstningen om EU.


Hedervärt av Kjörnsberg, tycker jag, synd bara att hans parti inte delar den uppfattningen (men man kanske vågar hoppas att han lyckas påverka). Dessutom - hur kunde han falla för Dinkelspiels tomma retorik - läste han inte fakta - det stod ju svart på vitt, vilket inte minst "nej"- sidan tydligt redovisade?

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se