Alla inlägg den 19 december 2007

Av Tony Johansson - 19 december 2007 18:10

1.

Varför envisas vi med att kalla en av våra mer kända desserter för "Ris à la Malta", när rätten egentligen har sitt ursprung i Frankrike och dess översättning egentligen borde vara "ris med mandel"?


2.

Varför envisas Coca Cola med att färglägga sina tomtar med exakt den rosaskimrande hy och nos, som kännetecknar dem som dricker betydligt starkare drycker än Coca Cola?


3.

Varför envisas påven Benedictus XVI med att vara homofob, när han på självaste midnattsmässan kommer lalla omkring i såväl långklänning som röda sandaletter?



 

Frågorna hopar sig, såhär inför den stundande helgen...

Av Tony Johansson - 19 december 2007 14:55

Expressens ledarskribent Svend Dahl anser att Alliansen, för att säkra en valseger 2010, bör flirta med (mp). Välkommen med en sådan flirt, är min kommentar. Men ska det va, får det allt vara ärligt menat.


Taktiska skäl är sällan en god anledning till att inleda politiska samtal kring. Det visade sig om inte annat i förhandlingarna mellan (mp), (fp), (kd) och (c) efter valet 2002. Det var förhandlingar där tre parter diskuterade politik, och det fjärde, (c), av taktiska skäl valde att fälla en eventuell uppgörelse. Sådana spekulativa förhandlingar för inte så särskilt mycket gott med sig.


Personligen ser jag det som svårt att förespråka en regering där partierna vägrar se kärnkraft som en förlegad energikälla, en regering där partierna inte ser livskvalité som något mer än ekonomisk stabilitet, en regering där partierna inte på allvar vågar ta tag i frågan att föra över transporter från asfaltsväg till järnväg, oavsett om det gäller människor eller gods.


För närvarande har jag därför svårt att se (mp) i en regering med vare sig de röda eller blå, för båda blocken visar uppenbara brister kring ovan nämnda synsätt. Samtidigt kan väl sägas att man därför bör hålla dörren öppen åt båda håll, sätta sig ner och diskutera likheter och skiljelinjer, för att därefter avgöra åt vilket håll man bör samverka. Ungefär som (mp) traditionellt har gjort i Borås.


På något sätt så känns det trots allt som att vi skulle få större möjlighet att få vår genomslag för vår politik i ett samarbete med de röda. Trots allt har vi ju åtta år av framgångsrik samverkan bakåt i tiden. Men jag är på intet sätt redo att stänga några dörrar i det här läget. (mp) är ett grönt parti, och i mina ögon är rött och blått egentligen två sidor av samma grå penningfixerade mynt. Och om vi överhuvudtaget ska vara med i en regering - så gäller det att bjuda till, och sluta behandla oss som om vi vore något katten släpat in...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards