Alla inlägg den 20 december 2007

Av Tony Johansson - 20 december 2007 22:27

Under devisen "det var bättre förr" rekommenderas följande inslag, vilket garanterat kommer skänka er ett riktigt gott skratt...

Av Tony Johansson - 20 december 2007 17:32

Boråsaren och förre socialdemokratiske riksdagsledamoten Arne Kjörnsberg skriver ett intressant inlägg på sin blogg. Han erkänner sig öppet lurad av Ulf Dinkelspiel (m), vars retorik Kjörnsberg gick på under "ja"- kampanjen inför folkomröstningen om EU.


Hedervärt av Kjörnsberg, tycker jag, synd bara att hans parti inte delar den uppfattningen (men man kanske vågar hoppas att han lyckas påverka). Dessutom - hur kunde han falla för Dinkelspiels tomma retorik - läste han inte fakta - det stod ju svart på vitt, vilket inte minst "nej"- sidan tydligt redovisade?

Av Tony Johansson - 20 december 2007 17:12


... är hemmagjord wienernougat.


Du behöver:

250 g Nougat (av det slag man finner i butikernas bakavdelningar)

250 g Mörk Blockchoklad

250 g Mandelspån


1. Rosta mandelspånen i stekpanna, utan matfett.

2. Smält Blockchoklad och Nougat tillsammans i en uppvärmd bunke, sänkt i ett vattenbad.

3. När chokladen smält, rör ner mandelspånen.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en form med minst 2 cm höga kanter.

5. Häll ut choklad- och spån- smeten över bakplåtspappret, fördela smeten jämnt.

6. Ställ in hela härligheten i kyl eller sval ett par timmar, skär sedan upp wienernougaten i lagom stora portionsbitar.


Lovar - det är riktigt smaskigt, och väldigt, väldigt enkelt...

Av Tony Johansson - 20 december 2007 16:58

Göran Larsson är inte bara en kompetent regionpolitiker för (mp), utan också statist i Arn- filmerna. Eftersom han i dagarna fyllde 40 år, så passade vi kollegor i Vänersborg på att förstora ett fotografi på honom i full Arn- mundering. Något vi gav honom som present, tillsammans med presentkort till kinon.


Glad i hågen satte Göran upp porträttet på vårt gemensamma kontorsrum, lite på lagom avstånd från dörren, så att det syns för alla som passerar i korridoren utanför. Många blickar har fastnat på porträttet sedan dess, kan jag intyga...

Av Tony Johansson - 20 december 2007 11:46

1990 klämde vi i genomsnitt i oss 27 kg kött per person och år i Sverige. I dag klämmer vi i oss nära 45 kg på samma tid. På 15 år har alltså konsumtionen av kött ökat med i runda slängar 65 %. På 25 år har antalet lastbilstransporter ökat med ungefär detsamma.


Samma människor som i dag anklagar (mp) för att vara rabiata klimatnördar, tillhör säkerligen den grupp som för 25 år sedan ansåg sig leva ett gott liv, trots betydligt färre lastbilstransporter, eller de som för 17 år sedan ansåg sig leva ett sunt liv, trots betydligt mindre köttkonsumtion.


Vad vi Miljöpartister talar om, handlar egentligen om den enkla principen om att hushålla med resurserna. Vi talar om en politik där man minskar köttkonsumtionen till en hållbar nivå. Vi talar om en politik för att göra maten mindre åksjuk. I dag är det inte ovanligt att en bohusgris får vara med om följande resa innan den når din butik:


- Uppfödd i Bohuslän, därefter transporterad till Tjeckien

- Slaktad i Tjeckien, därefter transporterad till Tyskland

- Styckad i Tyskland, därefter transporterad till Skåne

- Förpackad i Skåne, därefter transporterad till grossistlager i Göteborg

- Förvarad i Göteborg, därefter transporterad till butiken i Stenungsund


Att (mp) driver på för en politisk förändring av denna klimatpåfrestande livsstil, har inget med rabiat klimatnörderi att göra. Det handlar om god hushållning, såväl ur ekonomisk, som ekologisk och kvalitativ synvinkel.

Av Tony Johansson - 20 december 2007 11:14

Den nyligen valde ANC- ledaren, Jakob Zuma, åtalas för korruption. Det hela skall ha skett i samband med en vapenaffär. Om han fälls kommer han inte kunna bli Sydafrikas näste president. Hoppas att man inom ANC lyckas finna någon bättre presidentkandidat än Jakob Zuma, som sannerligen inte verkar vara någon lämplig kandidat till en sådan post...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards