Alla inlägg under december 2007

Av Tony Johansson - 20 december 2007 17:12


... är hemmagjord wienernougat.


Du behöver:

250 g Nougat (av det slag man finner i butikernas bakavdelningar)

250 g Mörk Blockchoklad

250 g Mandelspån


1. Rosta mandelspånen i stekpanna, utan matfett.

2. Smält Blockchoklad och Nougat tillsammans i en uppvärmd bunke, sänkt i ett vattenbad.

3. När chokladen smält, rör ner mandelspånen.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en form med minst 2 cm höga kanter.

5. Häll ut choklad- och spån- smeten över bakplåtspappret, fördela smeten jämnt.

6. Ställ in hela härligheten i kyl eller sval ett par timmar, skär sedan upp wienernougaten i lagom stora portionsbitar.


Lovar - det är riktigt smaskigt, och väldigt, väldigt enkelt...

ANNONS
Av Tony Johansson - 20 december 2007 16:58

Göran Larsson är inte bara en kompetent regionpolitiker för (mp), utan också statist i Arn- filmerna. Eftersom han i dagarna fyllde 40 år, så passade vi kollegor i Vänersborg på att förstora ett fotografi på honom i full Arn- mundering. Något vi gav honom som present, tillsammans med presentkort till kinon.


Glad i hågen satte Göran upp porträttet på vårt gemensamma kontorsrum, lite på lagom avstånd från dörren, så att det syns för alla som passerar i korridoren utanför. Många blickar har fastnat på porträttet sedan dess, kan jag intyga...

ANNONS
Av Tony Johansson - 20 december 2007 11:46

1990 klämde vi i genomsnitt i oss 27 kg kött per person och år i Sverige. I dag klämmer vi i oss nära 45 kg på samma tid. På 15 år har alltså konsumtionen av kött ökat med i runda slängar 65 %. På 25 år har antalet lastbilstransporter ökat med ungefär detsamma.


Samma människor som i dag anklagar (mp) för att vara rabiata klimatnördar, tillhör säkerligen den grupp som för 25 år sedan ansåg sig leva ett gott liv, trots betydligt färre lastbilstransporter, eller de som för 17 år sedan ansåg sig leva ett sunt liv, trots betydligt mindre köttkonsumtion.


Vad vi Miljöpartister talar om, handlar egentligen om den enkla principen om att hushålla med resurserna. Vi talar om en politik där man minskar köttkonsumtionen till en hållbar nivå. Vi talar om en politik för att göra maten mindre åksjuk. I dag är det inte ovanligt att en bohusgris får vara med om följande resa innan den når din butik:


- Uppfödd i Bohuslän, därefter transporterad till Tjeckien

- Slaktad i Tjeckien, därefter transporterad till Tyskland

- Styckad i Tyskland, därefter transporterad till Skåne

- Förpackad i Skåne, därefter transporterad till grossistlager i Göteborg

- Förvarad i Göteborg, därefter transporterad till butiken i Stenungsund


Att (mp) driver på för en politisk förändring av denna klimatpåfrestande livsstil, har inget med rabiat klimatnörderi att göra. Det handlar om god hushållning, såväl ur ekonomisk, som ekologisk och kvalitativ synvinkel.

Av Tony Johansson - 20 december 2007 11:14

Den nyligen valde ANC- ledaren, Jakob Zuma, åtalas för korruption. Det hela skall ha skett i samband med en vapenaffär. Om han fälls kommer han inte kunna bli Sydafrikas näste president. Hoppas att man inom ANC lyckas finna någon bättre presidentkandidat än Jakob Zuma, som sannerligen inte verkar vara någon lämplig kandidat till en sådan post...

Av Tony Johansson - 19 december 2007 18:10

1.

Varför envisas vi med att kalla en av våra mer kända desserter för "Ris à la Malta", när rätten egentligen har sitt ursprung i Frankrike och dess översättning egentligen borde vara "ris med mandel"?


2.

Varför envisas Coca Cola med att färglägga sina tomtar med exakt den rosaskimrande hy och nos, som kännetecknar dem som dricker betydligt starkare drycker än Coca Cola?


3.

Varför envisas påven Benedictus XVI med att vara homofob, när han på självaste midnattsmässan kommer lalla omkring i såväl långklänning som röda sandaletter? 

Frågorna hopar sig, såhär inför den stundande helgen...

Av Tony Johansson - 19 december 2007 14:55

Expressens ledarskribent Svend Dahl anser att Alliansen, för att säkra en valseger 2010, bör flirta med (mp). Välkommen med en sådan flirt, är min kommentar. Men ska det va, får det allt vara ärligt menat.


Taktiska skäl är sällan en god anledning till att inleda politiska samtal kring. Det visade sig om inte annat i förhandlingarna mellan (mp), (fp), (kd) och (c) efter valet 2002. Det var förhandlingar där tre parter diskuterade politik, och det fjärde, (c), av taktiska skäl valde att fälla en eventuell uppgörelse. Sådana spekulativa förhandlingar för inte så särskilt mycket gott med sig.


Personligen ser jag det som svårt att förespråka en regering där partierna vägrar se kärnkraft som en förlegad energikälla, en regering där partierna inte ser livskvalité som något mer än ekonomisk stabilitet, en regering där partierna inte på allvar vågar ta tag i frågan att föra över transporter från asfaltsväg till järnväg, oavsett om det gäller människor eller gods.


För närvarande har jag därför svårt att se (mp) i en regering med vare sig de röda eller blå, för båda blocken visar uppenbara brister kring ovan nämnda synsätt. Samtidigt kan väl sägas att man därför bör hålla dörren öppen åt båda håll, sätta sig ner och diskutera likheter och skiljelinjer, för att därefter avgöra åt vilket håll man bör samverka. Ungefär som (mp) traditionellt har gjort i Borås.


På något sätt så känns det trots allt som att vi skulle få större möjlighet att få vår genomslag för vår politik i ett samarbete med de röda. Trots allt har vi ju åtta år av framgångsrik samverkan bakåt i tiden. Men jag är på intet sätt redo att stänga några dörrar i det här läget. (mp) är ett grönt parti, och i mina ögon är rött och blått egentligen två sidor av samma grå penningfixerade mynt. Och om vi överhuvudtaget ska vara med i en regering - så gäller det att bjuda till, och sluta behandla oss som om vi vore något katten släpat in...

Av Tony Johansson - 18 december 2007 18:52

 Hur tänkte cheferna på SVT egentligen när dom gjorde om Aktuellt till ett ”fördjupat nyhetsprogram”? Ett program som nämner den akuta torsk- krisen i Kattegatt på sexton sekunder, medan man ägnar en kvart åt att Kronprinsessan Viktoria eventuellt kommer gifta sig nästa år. Är det att fördjupa nyheter, det?


Nu skall sägas, att jag i grunden tycker Aktuellt genom åren varit det bästa nyhetsprogrammet genom åren, och en av mina favoritjournalister är Anna Hedenmo, som numera är programledare där. Men gårdagens program fick mig ändå att surna till, och formulera en sirlig visa:


 --------------------


Vi ska fördjupa Aktuellt!
(nynnas gärna till melodin ”Evighetsmaskinen”)


1.

Titta här finns ett program som ser rätt åldrat ut,

det har en sviktande publik, så läget har blivit akut.

Vi har reportrar, kameramän och en fru Hedenmo,

ska vi då ta och förnyas, eller läggas ner månntro?


Vi klipper bort och klipper ner, tar alla nyheter egalt,

sen så utökar vi tiden, med dom fokus som vi valt.


2.

Titta där hörs en vinjett, med en rätt skön musik,

och om Alfredius backat snett, och skärmen blivit mosaik.

Ja då kan vi spela om vår låt, som inget hade hänt.

Om sen folk har svårt att höra, vad som sagts må det va hänt.


Vi klipper bort och klipper ner, och vi bantar vår publik.

Ingen saknar oss nåt mer, men vi har bäst vinjettmusik.


3.

Fram mot slutet syns en karta långt i andra ändan bild,

vad som står där må man sakna, eller gissa sig därtill.

Man ser vädersnubben sträcka armen över massa moln,

om det sen är Spanien, Sverige, Ryssland, eller Alingsås?


Vi klipper bort och klipper ner, och vi bantar kartan vår,

sen så saknar ingen oss, när vi läggs ner till nästa år.


Refr.

Vi ska fördjupa Aktuellt!

Vi ska fördjupa Aktuellt!

Vi ska fördjupa Aktuellt!

Vi ska fördjupa Aktuellt!

Vi ska fördjupa Aktuellt!

.........o.s.v................

Av Tony Johansson - 18 december 2007 16:16

I stället för att enligt konsumtions- samhällets mönster köpa en massa onödiga prylar som ingen ville ha, varför inte i stället ge bort en upplevelse i julklapp. Bjud dina nära och kära på en teaterbiljett, frikort till biografen, fotografen eller en lång och avkopplande weekend på spa. Mindre utsläpp, mindre stressigt, och oftast mer uppskattat...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Blogkeen
Följ VG- Tony Johansson * * * If you want green - vote green * * * med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se