Direktlänk till inlägg 3 juli 2008

Politiskt mod krävs för att stoppa FRA- lagen

Av Tony Johansson - 3 juli 2008 22:58

Maria Wetterstrand tog under dagens manifestation mot FRA- lagen bladet från munnen och avslöjade att hon och Miljöpartiet kommer kräva av (s) att FRA- lagen rivs upp, och inte ersätts med någon (s)- version av lagen. Modigt rutet av Wetterstrand och (mp), som numera kan klassas som det enda partiet i riksdagen som slåss för liberala värderingar som den enskildes rätt till en personlig frihet och integritet. Hoppas att alla liberalt sinnade motståndare till FRA- lagen kommer ihåg det i samband med nästa val.


Jag hoppas också att beskedet tog raka vägen till Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen, vilket säkert var fallet eftersom samtliga politiska ungdomsförbund fanns på plats när Wetterstrand talade. Det bästa vore om Mona Sahlin och hennes partiledning väljer att kapitulera redan nu, och tydligt avsvära sig alla tankar på en modifierad FRA- lag. Vänsterns Alice Åström meddelade under manifestationen att också (v) vill riva upp lagen, även om hon på grund av att sitt parti ej bestämt sig för att vilja söka förhandlingar med (s) och (mp) eller ej, inte kunde vara lika tydlig som Wetterstrand.


Visst känns det kul att folkstormen håller i sig. Själv funderar jag på att följa ett råd från Göran Hägg, som i SVT:s morgonsoffa förra fredagen föreslog att alla mejlare skulle lägga in ord som fastnar i FRA- filtret på sina mejls sidfot. Om, låt oss säga 3 miljoner svenskar, lade in ord som terror, muslim, bomb eller intifada vid sidfoten i mejlet, skulle nog FRA- filtret få spatt, vad det lider.

 
 
Alla smutsga detaljer

Alla smutsga detaljer

5 juli 2008 10:34

Alice var väl ändå tydligare än Maria. Alice ställer inte upphävande av FRA-lagen som krav vid de kommande regeringsförhandlingarna, hon säger ju att vänstern ska jobba för att lagen aldrig träder i kraft. Det är möjligt om tillräckligt många stödjer vänsterns motion i höst.

http://www.allasmutsigadetaljer.blogspot.com

 
Tony

Tony

6 juli 2008 20:15

Tyvärr bedömer jag det inte som att (v)- motionen kommer få stöd av en riksdagsmajoritet. Det andas lite som om man försöker vinna lite snabba populära poänger.

Som markering tror jag mer på Wetterstrands linje. Det gäller att få sossarna att förstå att (mp) och (v) inte ställer upp på några halvmesyrer. Och då räcker det inte med riksdagsmotioner - då krävs det att partierna är tydliga gentemot (s) vid förhandlingsbordet.

http://vgtony.bloggagratis.se

 
Kalle

Kalle

9 juli 2008 12:31

Halvmesyrer var det ja. Hur känns det idag?

http://www.riksdagsvanstern.org/kl

 
Ingen bild

Tony

11 juli 2008 11:03

Touché, Kalle, vore mitt första svar. Men efter en tids fundering:

(mp) har lyckats få (s) att inte bara gå med på att riva upp lagen vid en eventuell valseger, utan också att inte göra upp med de borgerliga partierna under den här mandatperioden. Då har man baxat skutan rätt långt. Priset (mp) fick betala i förhandlingen var att ställa upp på en parlamentarisk utredning, där (mp) säkerligen åter kommer framföra varför det är så fel med FRA- lagstiftningen.

Medan (mp) förhindrat en uppgörelse mellan alliansen och (s) före nästa val - vad har (v) lyckats åstadkomma med sin motion?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards