Alla inlägg den 19 juni 2008

Av Tony Johansson - 19 juni 2008 08:49

I och med midsommar går jag på en skön veckas semester. Och det blir inga fler sammanträdesrum förrän i augusti. Ska bli skönt med lite paus, faktiskt.


Det finns många trevliga sammanträden, men i bland är det skönt med en paus...

Av Tony Johansson - 19 juni 2008 08:18

Dagens ledare i DN redovisar på ett fränt och avslöjande sätt varför de anser FRA- lagstiftningen i grunden är så fel. Själv känner jag mig förbannad på de så kallade liberalerna i alliansregeringen. Folkpartister och Centerpartister - hur kan ni överhuvudtaget se det som en liberal åtärd att införa en lagstiftning som tillåter FRA att likt en halvtaskig guldgrävare sitta och vaska fram potentiella hot genom att godtyckligt sålla sig igenom hela älvstranden?  Skillnaden är förstås att medan guldgrävaren åstadkommer stor lokal skada och skändar dem som råkar bo vid stranden, så åstadkommer FRA- lagen en skada över hela landet, och skändar mer än 9 miljoner människor. FRA- lagen kommer kränka alla oss, som använder oss av mejl, SMS och mobiltelefonprat när vi kommunicerar med våra medmänniskor.


Uppfattar ni det som liberalt, ni allianspersoner som säger er företräda en liberal hållning? De flesta av oss ser lagstiftningen som ett totalitärt påfund passandes länder som Vitryssland och Nordkorea.


Och vad blir alliansregeringens nästa steg? Kommer man låta sprätta upp alla kuvert för att kunna läsa sig till och se om någon av invånarna sänt otillbörliga brev till varandra? Kommer våra julkort granskas i en krypteringsmaskin för att se om det gömt sig några dolda kodmeddelanden därpå? Det är ju i praktiken så ni gör med den digitala kommunikationen.


Efter gårdagens beslut framstår det med allt större tydlighet att (mp) är riksdagens enda liberala parti, precis som  Peter Eriksson och Peter Rådberg säger.


Federleys och Johanssons återremiss bidde bara en tummetott, ett tomt retoriskt knep utan substans, för att undslippa den värsta kritiken. Så visst stämmer det - efter FRA är (mp) de enda riktiga liberalerna i landets riksdag.

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards