Senaste inläggen

Av Tony Johansson - 1 oktober 2008 22:10

 I bland finns det enkla nöjen som är rätt kul. Jag körde några kommuners och regioners hemsidor i smurfalizern. Här kommer mina favoriter:


Tredje plats - Lidköping:

- Smurfa oss!


Andra plats - Västra Götalandsregionen:

- Gott att smurfa i Västra Götaland!


Första plats - Bollebygd:

- Kommunen där vi smurfar bra och smurfar länge!


Testa själv, gå in på Smurfalizers hemsida...

Av Tony Johansson - 1 oktober 2008 21:43

När jag var liten hade jag en skiva med Trollmor Olga. Det mesta från den skivan etsade sig fast i mitt minne som ett mantra. Jag kan än idag komma på mig i duschen med att klämma i till tonerna av Folke Tut, Rock- Stubb Uno och Trollgas jazz skrammel dunder- konsert. Jodå, så illa är det. Vill ni veta nivån på skivan, så är hälsningsfrasen tämligen avslöjande:


"Hurra och godda' alla småbarn och storbarn och hundraåringar och tanter och mammer och småpotatisar och gräsrötter och mumsiga mostrar och flamsiga fastrar, och tjatiga papper och penner och suddigummin och ledsna kameler och glada grisar! "


Jodu, det sitter som fastklibbat i min hjärna. Verkar inte ens gå att duscha bort, med tanke på falsksången om mornarna:


"Kära huvva, det sitter en blåmes och skakar näbb på fönsterbläcket.

Nähä, nu skakar han på huvudet.

Va, är du ingen blåmes?

Jaha, en domherre, jaha fast du fryser så du är blå.

Jamen, kära barn kom in du, kom in du. Nu ska du få tina."


Tja, såddär höll skivan på. Den ena konstigheten efter den andra, följt av en massa ännu konstigare visor. Kanske inte är så märkligt att man blev som man blev, när det nu var som det var, när man var liten...


Som fakta kan jag säga att Peter Flack var Folke Tut och Birgitta Götestam ikädde sig rollen som den oförglömliga, men ändå nästan bortglömda Trollmor "Trollga" Olga.


Hux flux, hörrni!

Av Tony Johansson - 30 september 2008 22:58

Dagens Nyheter med flera rapporterar i dag att Socialdemokraternas mångåriga partisekreterare, Marita Ulvskog, avgår och satsar på att bli socialdemokratiskt dragplåster till EU- parlamentet. Och hon gör det med partiledare Sahlins goda minne.


Att öppet EU- kritiska Ulvskog satsar på EU- parlamentet, samtidigt som Miljöpartiet de Gröna flaggar för att tona ned utträdeskravet till förmån för  en mer saklig kritk mot EU:s brister, borgar för att (mp) och (s) kan innebära islossning mellan de båda partierna i Bryssel. Det har varit allmänt känt att klimatet mellan de två partier som eventuellt tillsammans med (v) önskar regera Sverige efter nästa val, varit på kant med varandra i Europafrågorna i många år. Inte minst märktes detta under Sveriges förra ordförandeskap i EU, där "Chairman Persson" sjöng EU:s lov, samtidigt som vi gröna gick och demonstrerade i centrala Göteborg.


Genom att (s) nu låter en såpass EU- kritisk kraft som Marita Ulvskog få tillgång till en plattform att bedriva seriös kritisk politik på, samtidigt som (mp) tonar ner utträdeskravet (eller rentav slopar det, om jag finge bestämma), så finns det utrymme för en breddad och seriöst kritisk EU- debatt, hos åtminstone fyra av de svenska partierna i EP. Det vore i så fall inte en dag för tidigt...

Av Tony Johansson - 30 september 2008 22:20

Nyheterna från Mars- landaren Phoenix ger oss intressanta upptäckter var dag just nu. Man har inte bara kunnat bevisa att det funnits flytande vatten på vår röda planetgranne i solsystemet, utan också att det snöar.


Snöfallet som hittills upptäckts var för litet för att inte förångas innan det nuddade marken, men man räknar med att detta kan ändras när vintern nu är i antågande till området där Phoenix har sitt tillhåll.


En annan nyhet, när vi ändå är inne på solsystemet, är att Plutos många vänner bland dvärgplaneter, bara växer och växer. Senaste tillskottet är den äggformade himlakroppen EI61 (upptäckt vid årsskiftet 2004/2005), som tillsammans med sina två månar för en mörk tillvaro ungefär 51 astronomiska enheter från Solen. Efter en pressrelease 17/9  är EI61 numera klassad som dvärgplanet, och lystrar till namnet Haumea efter en Hawaiansk gud. Lite synd att "Santa" som var forskarteamets eget arbetsnamn, inte ansågs tillräckligt gudomligt för en planet, men det är ju kul att man börjar söka gudanamn utanför de romerska och grekiska namnen. Vågar vi hoppas på en liten Freja eller Urdi så småningom?


Läs mer om Phoenix upptäckter av väderfenomen på Mars.

Läs mer om dvärgplaneten Haumea.

Av Tony Johansson - 28 september 2008 21:31

Det finns hundratals argument för att slopa utträdeskravet. Det visar inte minst kampanjbloggens alla inlägg, från Miljöpartister i hela landet, som anser att det nu är dags att slopa utträdeskravet. Personer som Peter Rådberg, Åsa Domeij, Heiti Ernits, Annelie Nilsson, Göran Larsson och lite drygt 100 till, redovisar tydligt och klart varför (mp) bör sluta driva frågan om utträde ur EU. Personligen ställer jag mig bakom de flesta av argumenten som presenteras.

Av Tony Johansson - 27 september 2008 12:52

Jag satt, i ett helt annat forum på nätet, och diskuterade hur mångfald berikar vår kultur och vår föreståelse för varandra. Fick då mejlat till mig någon slags mellanakt från schlager-EM, med samma tema.


Efter att ha tittat på det hela, funderar jag dock bara på en enda sak. Och det är om en av mina partikamrater från Trollhättan, har en fotbollstokig dubbelgångare. Titta och avgör själva, ni Miljöpartister, klippet kommer ca 5.05 in i inslaget, som för övrigt är ett utmärkt exempel på hur kulturell mångfald kan berika ett såpass överflödigt inslag som en mellanakt i schlager-EM...


Av Tony Johansson - 27 september 2008 11:29

TV4- nyheterna har låtit Novus Opinion göra en förtroendemätning på partiledarna och ministrarna. Mätningen visar att Maria Wetterstrand är den partiföreträdare som åtnjuter stört förtroende hos svenska folket. Hon får högre betyg än såväl statsminister Reinfeldt som (s)- ledaren Mona Sahlin. Lägst betyg av partiledarna får (v)- ledaren Lars Ohly.


Läs hela undersökningen genom att kopiera in länken nedan i din webbläsare:

http://nyhetskanalen.se/polopoly_fs/1.645593.1222504115!förtroendebarometer%20september%202008.pdf

Av Tony Johansson - 26 september 2008 21:02

Var sak har sin tid, brukade min morfar säga, där han satt med en glödande cigarettfimp framför text- tv:s lottosidor någon gång under slutet av 80- talet. Och trots döttrarnas ihärdiga tjat om att städa undan tipskupongerna och tömma askkoppen, så satt han kolugnt kvar och fortsatte drömma om de kommande miljonvinsterna. Likväl är tiden sedan länge förbi, då rökarna satt med cigaretter framför tv- appraten. I dag står de, om de alls finns kvar, med ciggen ute i trädgården, huttrandes om sina blåfrusna nävar, medan de tänder sina små giftpinnar. Jodu, var sak har sin tid...


"Var sak har sin tid". Ett valspråk som också kan ses som en lysande beskrivning över behovet av förnyelse. Under tidig medeltid var byteshandel det stora. Behovet av förnyelse ledde så småningom till en utveckling. Den katolska kyrkans krav på intaxering av skatter, kombinerat med behovet av ullimporter från norr, gjorde på 1400- talet familjen Medici i Florens stormrik. Genom ett blomstrande bankväsende i tiden, fjärran från dagens buschkuscher (som A-ekonomi brukar kalla det) och blankningar. Nej, Medicis blomstrande verksamhet var ett banksystem anpassat för sin tid.


Måhända är den pågående finanskrisen i USA början till slutet på det tidevarv som präglat världen under det senaste seklet. Spekulationssamhällets tidevarv - går det mot sitt slut? En hel del tyder på det. De ekologiska ramarna som moder jord ger oss, rentav förutsätter att vi löser vårt välstånd på annat vis. Och då kanske det är dags för den finansiella sektorn, att likt familjen Medici i Florens för snart 600 år sedan, anpassa verksamheten utifrån omvärldens behov. Och då är det måhända dags för de politiska krafterna att våga formge ekonomiska spelregler, som anpassats för dagens verklighet, snarare än att försöka lappa och laga det 1800- talssystem som leder till ett moras för den jord som föder oss.


En sak är säker - Keynes teorier om att ökad efterfrågan krävs för en ökad välfärd - den teorin är det dags att skrota. Ty i förlängningen leder den teorin till en ekologisk kollaps. Frågan är om finanskrisen i USA är ett tecken på insikten om att 1800- talsmodellerna är ohållbara. Om så är fallet - då är (mp) enda alternativet för Sveriges medborgare, eftersom vi är den enda politiska kraft som ens ägnat tanken åt ett nytt ekonomiskt system, anpassat för den tid som väntar oss efter det att spekulationssamhällets tidevarv gått i graven...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards