Direktlänk till inlägg 15 juni 2008

(sd) över riksdags- spärren i dagens SIFO- mätning

Av Tony Johansson - 15 juni 2008 10:50

Så har människors sympatier för ett i grunden främlingsfientligt parti nått över 4%. Själv känner jag mig kluven. Å ena sidan är jag för att slopa riksdagsspärren just för att även människor med andra åsikter än dem som företräds i dagens riksdag ska vara representerade i landets högsta beslutande organ. Å andra sidan är det skrämmande att så många människor verkar redo att rösta på ett främlingsfientligt parti som (sd).


Frågan som följer är förstås hur man ska bemöta företrädarna för (sd) om och när de väl kommer in i de beslutande organen? Ska man göra som i Borås, och tvinga dem att bekänna färg genom att de sitter med i kommunens partiövergripande beredning i integrationsfrågor, eller ska man frysa ut dem? I Borås har det ingalunda varit en enkel frågeställning, oppositionen (S och V) har varit ytterst tveksamma till att låta (sd) delta. Samtidigt - om nu folk väljer in dem, har de då inte samma rätt och skyldighet att delta i det dagspolitiska arbetet som övriga partier? Gör man dem en gentjänst genom att frysa ute dem från de dagspolitiska frågorna, så de får all tid i världen till att beklaga sig inför media hur illa de är behandlade? Kommer de då koncentrera sina politiska möten till att bara diskutera assimilering, i stället för att tvingas sätta sig in i politikens grovjobb som en kommun, region/landsting eller för den delen riksdagen har att avgöra?


Frågorna är många, själv vänder jag mig till historien för att få svar. Hittills har det aldrig fungerat att ignorera och tiga ihjäl främlingsfientliga krafter, närhelst de uppstått. Titta bara på Europa under 30- talet, när Mussolini sågs med blida ögon, och Hitler inte på allvar troddes genomföra det han sa vara sig i stånd att göra. I efterhand kan man önska att världssamfundet, både iform av den tidens politiker, religiösa samfund och andra, hade agerat annorlunda.


Därför tror jag inte på att ignorera problem och partier med främlingsfientlig attityd. Låt oss ta debatten och hoppas på att folk är tillräckligt kloka att inte välja in (sd) i fler politiska församlingar. Men om de blir invalda, ge dem inte förmånen att slippa undan det politiska grovjobbet genom att frysa ute dem från beredningar och utskott. Det är att göra dem en björntjänst.

 
 
Ingen bild

Tobbe

15 juni 2008 11:27

Hur skulle det vara att skippa allt BS om främlingsfientlighet och erkänna de problem som skapar en efterfråga åt SD?

 
Ingen bild

Tony

15 juni 2008 11:39

Jag läser flitigt SOM- institutets mätningar, som redovisar vilka grunder människor uttalar att de stödjer (sd). I många fall handlar det om en missnöjdhet med de etablerade partierna. Bara ett fåtal säger att faktiskt stödjer de idéer som (sd) företräder.

För mig finns det därför en poäng i att ärligt och tydligt tala om varför jag tycker att (sd) är ett förfärande dåligt alternativ, och istället rekommendera de personer som är missnöjda med de etablerade partierna att endera söka något annat parti bland de etablerade partierna eller att rösta på Piratpartiet, Sjukvårdspartiet eller något annat icke främlingsfientligt på riksnivå oetablerat parti.

 
Ingen bild

Dexter

15 juni 2008 12:23

Tony, vad du inte tycks förstå är att det inte finns ngt annat alternativ att rösta på för folk som är kritiska till den massinvandring riksdagspartierna står bakom. Vi har fått nog av ny "spännande" brottslighet, massimport av muslimer som inte bidrar till samhället, folk som återvänder "på semester" till länder de nyss sa sig fly från etc etc. Som arbetande i kriminalvården ser jag dagligen att våra riksanstalter domineras totalt av folk med utländsk härkomst (> 90%). Gör själv ett studiebesök så får du chansen att se en glimt av verkligheten istället för att skriva oss på näsan.

 
Ingen bild

Tony

15 juni 2008 12:43

Låt oss ponera att det du skriver är sant, Dexter, på vilket sätt löser en inhuman assimiliseringspolitik problemen? Själv ser jag snarare att det kallare samhällsklimatet beror på den egoismifiering som pågått i Sverige sedan sent 80- tal. För mig är det därför genom samarbete och gemenskap som vårt land kan bli en tryggare och mer vänlig plats att leva i, inte genom skrämseltaktik och hårdare tag mot några av samhällets mest utsatta individer.

 
Ingen bild

dexter

15 juni 2008 19:33

Och på vilket sätt löser en fortsatt massimport av invandrare från Afrika och Mellanöstern problemen? Är det inte vettigt att först ta i tu med de problem våra politiker skapat?

 
Ingen bild

Tony

15 juni 2008 23:03

Det är genom invandring vårt välstånd är byggt. Så är det i dag, så var det under de forna glansdagarna som stormakt som sjungs om i nationalsången. De eventuella problem som invandring och asylpolitik för med sig är orsakat av de politiker som format politiken, inte i att vi haft en öppen och välkomnande attityd till flyktingar och invandrare.

 
Ingen bild

Avanti!

16 juni 2008 15:47

Undrar vad det som gör att Mussolini ska ses som främlingsfientlig? Inte hade Italien rasarlagar à la USA eller Tyskland.

Vox poupoli vox dei!

 
Tony

Tony

17 juni 2008 00:31

Jodu, Italien hade raslagar. Det var till och med så att efter att Mussolini störtats, så tog det över före raslagarna avskaffades i Italien.

http://vgtony.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tobias Lindgren

17 juni 2008 01:32

Sverigedemokraterna är ett invandringskritiskt, kritiskt till invandringspolitik, parti, inte "främlingsfientligt".

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

 
Ingen bild

Tony

17 juni 2008 14:15

Det står väl i betraktarens öga att avgöra. Tydligen gör Tobias Lindgren och undertecknad olika bedömningar. Ett parti som kräver särskilda regler för att begränsa vissa människors fri- och rättigheter kränker de människorna. I (sd):s fall sker selekteringen utifrån härkomst, d v s en solklart främlingsfientlig attityd, om du frågar undertecknad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tony Johansson - 16 april 2010 08:37

Islandska RUV, motsvarigheten till svenska SVT, rapporterar grundligt om utbrottet i Eyjafjallajökli, eller Eyjafjällsjökeln. Det finns också tecken på att Katla är på väg att vakna, vilket snarare brukar vara regel än undantag efter Eyafjällsjökelns...

Av Tony Johansson - 12 april 2010 23:54

I dag har jag sett kort från systerdotterns mage. Däruti växer en lillsnoddas sig stark och det är förstås en liten triangel (eftersom dess mor var en vinkel). Mycket bensprattel enligt både barnmorska och systerdottern.   Så nu förbereder jag mi...

Av Tony Johansson - 5 april 2010 23:18

Ibland låter det som att vissa politiker, också inom mitt parti, tar opinionsmätningar och dylikt på lite för stort allvar. Alla vill tillhöra en vinnare och ingen vill vara impopulär. Därför tolkar MP just nu mätningarna som ytterst tillförlitliga, ...

Av Tony Johansson - 1 april 2010 00:34

Dags för lite påskledighet. Tänker tillbringa helgen i stugan tillsammans med nära och kära. I nästa vecka är det full fart igen, med bl.a. studiebesök, Regionstyrelsemöte och ett par träffar i Stockholm. Funderar även på en sväng till Uppsala, men d...

Av Tony Johansson - 30 mars 2010 00:09

Dagarna är fulla av göromål och när det är så, så är det rejält skönt att koppla av med något helt annat än politik framåt småtimmarna. I kväll har jag därför suttit och totat ihop en liten vaggvisa i speldoseformat för trötta själar: http://...

Presentation

Omröstning

Vilket humorgäng är roligast av följande?
 Knäpp Upp
 Hasse & Tage
 Nöjesmassakern
 Helt Apropå
 Lorry/Yrrol
 Reuter & Skoog
 Detta har hänt
 Kvarteret Skatan
 Hipp hipp
 Solsidan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards